Drie is nooit te veel!

The more the merrier, drie is nooit te veel!

“Willen jullie nog een derde?” Geen idee maar voorlopig zeker niet! Was standaard mijn antwoord als deze vraag weer eens voorbij kwam. En die kwam nog al eens voorbij!
Toen ik twee jaar geleden zwanger was van Isabelle kon ik maar niet wennen aan het idee dat dit de laatste keer zou zijn. Wat opzich al bijzonder is gezien het feit dat ik nooit een grote fan van zwanger zijn ben geweest. Maar ondanks dat leek me het gek om dit nooit meer mee te maken. 
Isabelle werd geboren en we hebben genoten van de tijd met z’n vieren. Olivier vervulde zijn rol als grote broer met verve en we voelden ons compleet. 
Maar helemaal compleet? Ergens ver in mijn gedachten speelde altijd wel het idee van een derde kindje. Zelf ben ik enig kind en genoot ik wanneer ik bij mijn beste vriendin aan tafel mocht schuiven, een hele tafel vol! Een tafel vol familie, dat leek me wel wat.
Toch waren er zoveel praktische overwegingen die maakten dat twee genoeg was. Waar laat je al die kinderen? En ik heb maar twee handen! Hoe past dat in de auto? Drie is te veel! 
We hebben het er vaak over gehad en iedere keer was het antwoord misschien in de toekomst maar nu nog even niet. En toch komt er nu een derde! Nog meer liefde, gezelligheid en chaos. 
Wanneer weet je of dit het goede moment is? Ook een vraag die regelmatig voorbij komt. Niet alleen bij de 3e, ook bij de 1e of de 2e. Er zal nooit een goed moment zijn als je er op blijft wachtend denk ik. Gelukkig heb je altijd nog 9 maanden om aan het idee te wennen!
En daar zijn we nu druk mee bezig. De kinderen kunnen niet wachten tot het zo ver is. Isabelle schuift op ieder bankje al een beetje op “opschuiben voor de baby” en Olivier gaat hem leren fietsen.  Wij hebben nog steeds wel eens onze bedenkingen, als de kinderen heel druk zijn, niet luisteren of rommel maken. Waarom was een derde ook al weer een goed idee? 
The more the merrier! Nog maar heel even en dan hebben we een groot gezin, een tafel vol met kinderen. Precies zoals me dat als kind al leuk leek. 
Ondertussen hopen we stiekem dat de derde een heel rustig kind is dat lief blijft zitten, geen herrie maakt en nooit weg loopt:)
#keepondreaming
Terug naar blog