Mama me-time! Wat is dat?

Mama me-time! Wat is dat?

Er was eens.. 

een tijd voordat ik kinderen had. Waarin douchen geen luxe was en tijd voor mezelf compleet normaal. 

Totaal onderschat. Even naar de wc gaan zonder kleine toeschouwers, in je eentje douchen of überhaupt rustig douchen. 

Mijn hoogtepunt van de week is nu wanneer mijn vriend ’s ochtends de kinderen weg brengt en ik in alle rust kan douchen. Dit gebeurt overigens maximaal één keer per week en is op een werkdag. Het woord ‘rust’ is dus relatief. Denk vooral niet aan een uitgebreid spa moment met kaarsen en maskertjes. Nee, op dat moment kan ik bijvoorbeeld mijn haren even wassen en föhnen. Luxe. 

Toen Olivier geboren werd bestond er nog geen week verlof voor de vader. Mijn vriend ging dus vrij snel weer aan het werk en Olivier en ik waren, dag in dag uit, met z’n tweetjes. Heel leuk maar ook heel zwaar. Olivier wilde vooral de hele dag op mij liggen. Legde je hem even weg dan was het hommeles. Zeker op het begin vond ik dat spannend en sneu voor hem en wilde ik er voor hem zijn. Oftewel ik liep dus de hele dag met een baby in een draagdoek. Er waren dagen bij dat ik om 18:00 uur nog steeds niet gedoucht was. 

Ook ben ik er van overtuigd dat deze kleine wezentjes geboren worden met een radar voor “mama-me-time”. Als ik Olivier met veel moeite eindelijk in zijn bedje in slaap had gekregen en op mijn tenen naar de douche liep om vervolgens met een voet in de douche te staan.. begon hij te huilen. In de hoop dat het wel stopt stap je toch onder de douche om er vervolgens na twee tellen weer uit te komen om toch even te controleren dat er niets aan de hand is. 

Mijn kinderen zijn inmiddels bijna twee en vier. Er is dus geen huilende baby die mijn douche verstoort. Maar spoiler alert… ze zijn super inventief en weten altijd weer iets nieuws te verzinnen. Er zijn inmiddels geen dagen meer dat ik aan het einde van de dag nog niet heb kunnen douchen, wel zo fijn voor mijn omgeving. Maar een lange rustige douche is nog altijd hoge uitzondering. 

Ik betrapte me er laatst op dat ik een vriendin appte dat ik even een heerlijk me-time moment had gehad en mijn haren had gewassen. Wat een armoe, dat dit nu onder me-time valt! Maar gelukkig dat ik was met mijn fris gewassen haar! 

Nu hoor ik je denken: ‘gadver, dan loop je de hele week met vet haar, dat ziet er toch niet uit!’. Maar niets is minder waar, al zeg ik het zelf. Het beste cadeau tijdens de kraamtijd van Olivier was toch wel de droogshampoo! Ever since altijd op voorraad en onderdeel van de dagelijkse (vrij schrale en korte) haar en make-up sessie. 

Zonder droogshampoo geen leven. Zo kunnen we, ondanks de weinige tijd die we als moeders hebben, er toch nog een beetje leuk en fris bijlopen. Om die reden is de droogshampoo een standaard onderdeel van al onze giftboxen. Elke nieuwe mama verdient een fijne droogshampoo cadeau ;) 

Terug naar blog